Δημιουργούμε, αποτυπώνουμε, αναδεικνύουμε
τον ελληνικό πολιτισμό, μαζί.

GR EN

μεσογειακή
κουζίνα

Η έκδοση αυτή αποτελεί ένα γοητευτικό ταξίδι στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις εικόνες του Αρχιπελάγους, όπως λένε το Αιγαίο με τα χιλιοτραγουδισμένα ελληνικά νησιά του.
Το Αιγαίο υπήρξε από χιλιάδες χρόνια η χοάνη ενός θαυμάσιου πολιτισμού που διαμορφώθηκε από τους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους που οδηγούσαν σε τρεις διαφορετικές ηπείρους με αμέτρητους λαούς, από τους οποίους έδωσε και πήρε πλήθος πολιτισμικών στοιχείων. Μέσα στην Αιγαιακή λαογραφία δεσπόζει η παραδοσιακή διατροφή, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού.
Στις σελίδες του βιβλίου αυτού ο αναγνώστης θα μπορέσει να μυηθεί στις υπέροχες γεύσεις, αλλά και να απολαύσει υπέροχα κείμενα του έντεχνου λαϊκού λόγου των ελληνικών νησιών.
Λαϊκά παραμύθια, δημοτικά τραγούδια, παροιμίες, λαϊκά αινίγματα κ.α, συνταιριασμένα με θαυμάσιες φωτογραφίες του μαγευτικού Αιγαίου.

Καλό σας ταξίδι!

Μεσογειακή Κουζίνα, Τυπογραφικό διακοσμητικό.

Περιέχει:

69 έγχρωμα σαλόνια με 41 επιλεγμένες συνταγές, 17 φωτογραφίες του Αρχιπελάγους, 54 παραμύθια, ευτράπελες ιστορίες, παροιμίες, αινίγματα, γνωμικά και ιστορικές-εθιμοτυπικές αναφορές σχετικές με την παραδοσιακή διατροφή.

ISBN 978-618-82174-0-9

Greece, Mediterranean Cuisine - Πολυτελές λευκώμα ψηφιακής μορφής. We, Μεσογειακή Κουζίνα. - Διαβάστε Online το νέο μας eBook ΔΩΡΕΑΝ We, Μεσογειακή Κουζίνα - Κατεβάστε το νέο μας eBook ΔΩΡΕΑΝ Available on the App Store

Όταν οι γεύσεις
δημιουργούν αναμνήσεις